تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

یکی از شیوه های اصلی تحلیل گران مالی در ارزیابی شرکتها ، استفاده از صورتهای مالی آنهاست . تحلیل گران,صورتهای مالی یک شرکت را می گیرند و با اقدامات مقایسه اقدام به تجزیه و تحلیل آنها می کنند. در تجزیه و تحلیل شرکتها سعی می شود وضعیت سودآوری ، ریسک مالی ، وضعیت تولید و […]

یکی از شیوه های اصلی تحلیل گران مالی در ارزیابی شرکتها ، استفاده از صورتهای مالی آنهاست .

تحلیل گران,صورتهای مالی یک شرکت را می گیرند و با اقدامات مقایسه اقدام به تجزیه و تحلیل آنها می کنند.

در تجزیه و تحلیل شرکتها سعی می شود وضعیت سودآوری ، ریسک مالی ، وضعیت تولید و فروش ، وضعیت بدهی و حاشیه سود شرکت به طور کامل بررسی گردد.

ذینفعان شرکت اعم از سهامداران ، بستانکاران و افراد طرف معامله با شرکت می توانند با استفاده از تجزیه و تحلیل های انجام شده بر روی صورتهای مالی سهام خود را در وضعیت مناسبی با آن قرار دهند.

اگر ریسک مالی شرکت بالا باشد سهامداران ممکن است اقدام به فروش سهام خود کنند و یا بستانکاران سعی می کنند اعتبار کمتری به شرکت بدهند و یا در مقابل وضعیت بستانکاری خود بازدهی بیشتری را طلب کنند.

انواع تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

تجزیه و تحلیل صورتهای مالی به دو گروه تجزیه و تحلیل افقی و تجزیه و تحلیل عمودی تقسیم می شود .

? تجزیه و تحلیل افقی :

این نوع تجزیه و تحلیل ، اطلاعات صورتهای مالی را برای چند دوره مالی بر مبنای اطلاعات سال پایه بیان می کند و موفقیت در هر دوره مالی با مقایسه اطلاعات سنوات قبل بررسی می شود و خود به دو دسته مقایسه ای و بررسی روند تقسیم می شود.

1️⃣) صورتهای مالی مقایسه ای :

به تجزیه و تحلیل صورتهای مالی در دو دوره متوالی اطلاق می شود ، تحلیل کنندگان مالی تغییر مطلق ارقام صورتهای مالی و همچنین درصد تغییر از یک سال به سال دیگر را محاسبه می کنند ، بدین ترتیب اطلاعات جامع تری از صورتهای مالی استخراج می شود.

2️⃣) بررسی روند :

در این بررسی روند اقلام مهم مندرج در صورتهای مالی با مبنای قراردادن سال پایه بررسی می شود به همین دلیل واحدهای تجاری در اغلب موارد ارقام مقایسه ای برای دوره های متوالی 5 تا 10 ساله را ارائه می کنند تا مقایسه های بیشتری انجام پذیرد.

این تجزیه و تحلیل اهمیت بیشتری از تحلیل مقایسه ای در دو دوره متوالی دارد ، زیرا دوره های بیشتر روند ارقام را بهتر منعکس می کند.

تغییر از یک دوره مالی به دوره مالی بعد ممکن است الزاما بخشی از یک روند کلی محسوب نشود زیرا ممکن است این تغییر در شرایط غیرعادی اقتصادی با وقوع چند رویداد غیرمکرر ایجاد شده باشد.

مثلا افزایش قابل ملاحظه در سود هر سهم سال جاری ممکن است ناشی از فروش اوراق بهادری باشد که چند سال قبل خریداری شده است، که در سالهای آتی تکرار نگردد لذا مقایسه سود خالص در یک دوره 5 ساله ممکن است این حقیقت را که افزایش سود در سال جاری در روال عادی عملیات نبوده است آشکار نماید.

مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تلگرام
واتس آپ
لینکدین
تویتر
چاپ
ایمیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت دموی رایگان

دریافت دموی رایگان نرم افزار و قیمت نرم افزار و مشاوره با کارشناسان سازه حساب